In de schijnwerpers: Esther en Esther van Farfallina

Categorie: Actueel

Esther Verbunt van Farfallina.nl heeft in februari 2017 haar eerste winkel in grote(re) maten lingerie en badmode geopend. Na jaren een online winkel te hebben gerund werd het nu tijd om ook een ‘echte’ winkel te openen. Haar klanten komen in grote getalen uit heel Nederland én België naar Rosmalen toe. Leerbaner Esther van Lindt is er echt op haar plek: zij volgt één dag in de week de studie commercieel medewerker en werkt tussen de 16 – 24 uur bij Farfallina.

Eigenaresse Esther Verbunt: “Klanten én medewerkers voelen zich bij ons thuis”

Met het openen van de speciaalzaak had Esther natuurlijk ook behoefte aan kundige medewerkers. “Je komt in de paskamer letterlijk heel dicht bij de klant, die aan het passen is. Dat is best intiem en je moet de klant daarbij een goed gevoel geven. Bij ons moet een jongere met een grote cupmaat zich net zo op haar gemak voelen als een oudere klant. Daarom heb ik ook verschillende medewerkers aangenomen. Zodat er voor elke doelgroep aansluiting is. Bij mij mogen de medewerksters echt zichzelf zijn, want ik ben er van overtuigd dat je alleen dan een goed advies kunt geven, dat voelen onze klanten haarfijn aan.” Esther vervolgd lachend: “Zoals je op deze foto ziet heb ik vrouwen in dienst in alle maten en leeftijden. De overeenkomst tussen hen is dat zij het écht leuk vinden om onze klanten te adviseren. Zowel in de winkel als online. Wij bieden een uniek assortiment betaalbare grote(re) maten lingerie en badmode, in ons assortiment vind je ook sport-BH’s, voedings-BH’s, shapewear en lifestyle-artikelen.”


Het team van Farfallina: midden Esther Verbunt, uiterst links Esther van Lindt

 “Ook ik leer van het werken met een leerbaner”

“Ik ben aan leerbaner Esther gekomen via een tip, ik had namelijk nog nooit van Actieplan Leerbanen gehoord. Het contact verliep heel soepel. Dat ik bovendien in aanmerking kom voor subsidie is ook mooi meegenomen. Ik vind het heel leuk om mijn passie over te brengen op de jeugd. Ik ben geen moeilijke ‘baas’ maar ik eis wel dienstbaarheid naar onze klanten en de wil om te werken. Onlangs heb ik van de begeleider van school ook handvatten gekregen om Esther goed te begeleiden. Ook ik leer ervan om met een leerbaner te werken!”

Leerbaner Esther van Lindt: “Vanaf de eerste dag heb ik me heel welkom gevoeld”

Esther van Lindt, leerbaner: “Ik heb mijn studie interieuradvies afgebroken en wilde toen graag aan de slag in een leerbaan. Want zo verdien ik tenminste ook geld. Maar zelfstandig een leerbaan vinden viel niet mee. Ja, als je gratis kwam werken, kon ik wel een baantje krijgen, maar daar was ik niet naar op zoek. Gelukkig ben ik toen via Ben Poppelaars van Actieplan Leerbanen bij Farfallina terecht gekomen. Vanaf de eerste dag dat ik er ben, heb ik me heel welkom gevoeld. Ik heb als bijbaan eerder in een supermarkt gewerkt, maar dit is echt wel wat anders! Het leuke is dat ik heel afwisselend werk doe: van orderafhandeling van de webshop tot kassa afhandeling. En alles wat daar tussen zit. Ook mag ik in binnenkort mee om in te kopen.”

“Mijn droom is om later voor mezelf te beginnen”

“Een dag in de week ga ik naar school, daar leer ik bijvoorbeeld over duurzaamheid of over succesvol ondernemersgedrag. Maar tot nu toe heb ik nog het meest geleerd van het omgaan met klanten en werken in de praktijk. Het is heel fijn dat ik hier mezelf mag zijn, want ik ben wel een beetje anders dan anderen: mijn tattoos mag ik hier gewoon laten zien. En ook mijn zwarte T-shirts met heavy metal afbeeldingen kan ik gewoon naar het werk aan. Mijn droom is later voor mezelf te beginnen in ‘alternatieve’ kleding en accessoires. Of door te breken met mijn heavy metal band Electromatic. Ik raad andere jongeren aan, als het niet lukt om een leerbaan te vinden, aan te kloppen bij Actieplan Leerbanen. Blijf niet net als ik te lang alleen doormodderen.”

farfallina

De winkel van Farfallina

www.farfallina.nl

 

 

Gerealiseerde leerbanen in 2017

PUUR Klimaat Comfort

PUUR Klimaat Comfort, gevestigd in de regio Den Bosch, is een dynamisch bedrijf dat zich door heel Nederland bezig houdt...

Van der Winkel IJzerwaren – Isero

De Isero IJzerwarengroep is dé groothandel voor bouwbeslag, gereedschap, bevestigingsmiddelen, werkkleding en PBM’s in Nederland. Tot de Isero IJzerwarengroep behoren Gerritse...

Caterpillar Work Tools B.V.

Caterpillar is ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en dieselelektrische locomotieven. Building...