Joyce Reijnders: “Ik kijk terug op een leerzame leerbaantijd”

Categorie: ActueelLeerbaner

Inmiddels is Joyce Reijnders job recruiter bij Jobxion Vakmensen in Tiel: een uitzendbureau in bouw en techniek. Daar zet ze vacatures uit, belt ze kandidaten na, organiseert ze matchavonden en nog veel meer. Een leuke job die haar dankzij haar persoonlijke talenten, inzet én door de werkervaring die ze eerder opdeed in diverse leerbanen, op het lijf geschreven is.

Joyce is oorspronkelijk gestart op het KW1C met de opleiding juridisch medewerker. Maar ze kwam erachter dat ze toch liever de BBL opleiding secretaresse wilde volgen. Dit betekende dat ze ook een leerbaan moest vinden. Alleen… in 2011 waren er erg weinig leerbanen in deze richting. Na veel sollicitatiepogingen kwam ze bij Ton van den Bersselaar van Actieplan Leerbanen terecht.

Met vallen en opstaan

Gelukkig kon ze toch aan de slag. Helaas, vanwege financiële problemen van de organisatie kon het eerste leerbaancontract niet afgerond worden. Gelukkig werd er snel een nieuwe leerbaan gevonden. Bij Korver Holland, een onderneming gespecialiseerd in kleine materialen voor sanitaire voorzieningen, kon Joyce opnieuw aan de slag. In 2013 heeft ze haar opleiding positief kunnen afronden.

Gevormd door praktijk én school

Joyce: “Ik heb vooral veel geleerd van de combinatie praktijk en school. Ik heb in mijn huidige baan nog steeds veel profijt van de geleerde communicatieve en administratieve vaardigheden. Ook kijk ik positief terug op de persoonlijke begeleiding van Actieplan Leerbanen, zij hebben ‘mijn ogen geopend’. In die tijd was ik nog niet ‘al te serieus’. Ton heeft me echt doen beseffen dat ik mijn toekomst zelf in de hand had, dat ik het zelf moest willen.”

Joyce vervolgt lachend: “Ja, ik heb volgehouden en voel me nu als een vis in het water in mijn huidige functie. De werving-, selectie-, uitzendbranche is me op het lijf geschreven. Daar ligt mijn toekomst. Mijn tip voor jongeren die een leerbaan willen vinden? Houd vol, ook al vind je niet direct een leerbaan. En let er altijd op hoe je overkomt op een ander. Een eerste goede indruk is écht heel belangrijk.”

Wilt u jongeren die op zoek zijn naar een passende leerbaan ook een kans bieden op een mooie toekomst? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerealiseerde leerbanen in 2017

PUUR Klimaat Comfort

PUUR Klimaat Comfort, gevestigd in de regio Den Bosch, is een dynamisch bedrijf dat zich door heel Nederland bezig houdt...

Van der Winkel IJzerwaren – Isero

De Isero IJzerwarengroep is dé groothandel voor bouwbeslag, gereedschap, bevestigingsmiddelen, werkkleding en PBM’s in Nederland. Tot de Isero IJzerwarengroep behoren Gerritse...

Caterpillar Work Tools B.V.

Caterpillar is ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en dieselelektrische locomotieven. Building...