Maikel Mosink, leerbaner bij Brouwers Transport: “Ik zie de toekomst heel positief tegemoet”

Categorie: ActueelLeerbaner

Maikel Mosink, leerbaner in dienst bij Brouwers Transport

Maikel Mosink heeft een leerbaan bij Brouwers Transport in ‘s-Hertogenbosch. Zoals hij zelf aangeeft, is hij een man van de praktijk. Naar school gaan heeft hem, vanwege persoonlijke omstandigheden, nooit echt kunnen boeien. Maikel heeft op heel jonge leeftijd al veel meegemaakt. Maar gelukkig heeft hij die nare periode een plek kunnen geven en kijkt nu vol optimisme naar de toekomst. Mede dankzij zijn leerbaan is zijn leven in een ‘rustiger vaarwater’ gekomen.

Aan het werk

Na praktijkschool de Rijzert en een stage bij Brouwers Transport is Maikel in een leerbaan bij Brouwers Transport aan de slag gegaan. Hij volgt nu een dag in de week de entreeopleiding logistiek medewerker aan het KW1C en de rest van de week is hij ‘gewoon lekker’ aan het werk bij Brouwers Transport.

Maikel Mosink en Martijn Joosten

Coaching ‘werkt’

Naar school gaan is nog steeds niet ‘zijn ding’, maar mede dankzij de bijna wekelijkse coachingsgesprekken met Martijn Joosten (jobcoach Actieplan Leerbanen) op locatie bij Brouwers Transport beseft Maikel dat hij zijn opleiding moet volgen en moet afronden. Maikel: “Ik weet dat het zonder schooldiploma lastig wordt om mijn droom van vrachtwagenchauffeur voor bijzonder transport waar te maken. Daarom ben ik nu meer gemotiveerd dan eerst, ook al blijft het soms toch lastig. Gelukkig heb ik hele fijne collega’s op het werk: zij geven me vertrouwen en steeds meer vrijheid. Want vrijheid, daar houd ik van!”

Vinger aan de pols houden

Martijn: “Maikel en ik hebben bijna wekelijks een coachingsgesprek. Soms 10 minuutjes, andere keren wat langer. Die gesprekken gaan verder dan ‘vragen hoe het gaat’. We bespreken er van alles: van het op tijd komen op je werk tot het betalen van privé-rekeningen. Het is belangrijk om jongens als Maikel structuur te geven, hun leven op de rit te laten houden. Dat doen we in de praktijk op het bedrijf waar de leerbaner werkt. Soms faciliteer ik ook gesprekken tussen werkgever, leerbaner en school.”

Het perspectief van de werkgever

Toine Brouwers, directeur van Brouwers Transport vervolgt: “Maikel heeft bij ons stage gelopen en had dat goed gedaan. We kenden hem dus al voordat hij bij ons een leerbaan-contract kreeg. In de praktijk merken we dat jongens als Maikel best wat extra aandacht en ondersteuning nodig hebben. Zo bleek op een gegeven moment dat het op school ‘minder ging’, terwijl wij op het werk dachten dat alles prima verliep. De jobcoach heeft dan een goede rol om ‘bij te sturen’. Wij werken overigens met meer leerbaners én stagiaires. Daarmee geven we vorm aan onze maatschappelijke betrokkenheid, maar het heeft voor ons meer voordelen! Door jongeren kansen te geven, binden we ze aan ons bedrijf en zijn ze heel trouw aan Brouwers Transport.”

Maikel Mosink is leerbaner in dienst bij Brouwers Transport

Overweegt u ook een leerbaner in dienst nemen? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden, zoals extra ondersteuning door de jobcoach. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerealiseerde leerbanen in 2017

PUUR Klimaat Comfort

PUUR Klimaat Comfort, gevestigd in de regio Den Bosch, is een dynamisch bedrijf dat zich door heel Nederland bezig houdt...

Van der Winkel IJzerwaren – Isero

De Isero IJzerwarengroep is dé groothandel voor bouwbeslag, gereedschap, bevestigingsmiddelen, werkkleding en PBM’s in Nederland. Tot de Isero IJzerwarengroep behoren Gerritse...

Caterpillar Work Tools B.V.

Caterpillar is ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en dieselelektrische locomotieven. Building...