Ook Weener XL is blij met leerbaners

Categorie: Actueel

weenerxl

“Bij Weener XL zijn we heel blij met leerbaners”, aan het woord Marleen Olijslagers, personeelsmanager. “Zo hebben we nu Judith van Maanen met een BBL-contract en is ook Renske Jansen (voormalig leerbaner) bij ons in dienst. Beiden vervullen een secretariële functie. Judith sluit binnenkort haar leerbaan met goed gevolg af. Renske heeft haar BBL-opleiding eerder afgerond bij Actieplan Leerbanen. Zij heeft na haar baan bij een notariskantoor bij ons gesolliciteerd en is in juli 2017 aangenomen bij Weener XL.” 

“Ik heb me hier breed kunnen ontwikkelen”

Judith van Maanen: “Ik vond het erg fijn om in een leerbaan te beginnen in de richting die ik graag wilde. Ik ben van jongs af aan een echte regelaar. Ik heb bij Weener XL veel kunnen leren. Van agendabeheer tot ondersteuning van de medezeggenschap en nog veel meer. Bij een leerbaan mag je, zeker in het begin, best nog fouten maken. Geleidelijk groei je zo uit tot een volwaardige kracht. Ik heb niet alleen werkervaring opgedaan maar heb me hier als ’totaalmens’ kunnen ontwikkelen! Binnenkort rond ik de opleiding af. Helaas is er nu geen vacature hier, dus ga ik op zoek naar een nieuwe baan. Maar ik ben Weener XL, inclusief mijn interne begeleidster Ine (directiesecretaresse) dankbaar voor de fijne en leerzame tijd.” Judith vervolgt lachend: “Wie weet is er een organisatie die dit leest geïnteresseerd in mij. Ik ben vanaf juni 2018 beschikbaar.”

“Ik voel me als een vis in water”

Renske Jansen is in 2017, nadat zij haar leerbaan als secretaresse bij Actieplan Leerbanen en een functie op een notariskantoor had vervuld, bij Weener XL in dienst gekomen. Over haar tijd als leerbaner is ze nog steeds erg enthousiast: “Ik heb veel van de feedback van Ton (red: Ton van den Bersselaar – accountmanager Actieplan Leerbanen) geleerd. Dat is ook mijn tip naar huidige en toekomstige leerbaners: sta open voor feedback, luister goed en doe wat met de tips die je van ervaren collega’s krijgt.” Naast het agendabeheer en allerlei andere zaken die ze voor ‘haar’ drie afdelingshoofden heeft Renske nog veel meer in haar takenpakket: contractbeheer, opdrachtbevestigingen, hospitality-werkgroep en OR-ondersteuning. Renske: “Ik ben heel blij om weer een functie bij ‘de gemeente’ te hebben. Hier voel ik me thuis. Bij Weener XL is een hele fijne sfeer, het draait hier echt om mensen! Vooral de bedrijvigheid en het afwisselende takenpakket vind ik erg prettig. Ik krijg veel vertrouwen en verantwoordelijkheid en daardoor voel ik me als een vis in het water.”

“Je krijgt er als organisatie veel voor terug”

Marleen Olijslagers: “Soms hoor je wel eens dat ‘leerbaners’ veel begeleidingstijd kosten. Wij hebben die ervaring niet. Natuurlijk is er begeleiding nodig, maar dat heeft elke (nieuwe) medewerker. Wij zien daarnaast ook dat leerbaners bijvoorbeeld in vergelijking met stagiaires al vrij snel ‘productief’ zijn: leerbaners zijn echt praktijkgericht. Mogelijk is het feit dat zij een arbeidscontract met een volwaardig salaris krijgen daarbij motiverend. Actieplan Leerbanen is behulpzaam met het matchen van de juiste kandidaat. Kandidaat en organisatie moeten immers goed bij elkaar passen om het tot een succes te maken. Ik raad andere organisaties zeker aan om een leerbaan te overwegen!”

 

Interesse in een leerbaner? Neem contact op.

Meer weten over Weener XL? Kijk hier

Op de foto van links naar rechts: Marleen Olijslagers, Renske Jansen en Judith van Maanen.