Voor Ahmed komt bij Store3D een droom uit!

Categorie: Actueel

Store3D, een moderne organisatie die de visie en het concept van de retailer naar een unieke winkelbeleving vertaalt was op zoek naar een medewerker voor de financiële administratie. Via het KW1-college kwam men in contact met Actieplan Leerbanen. Femke Beekmans (actieleider bij Actieplan Leerbanen) introduceerde vol enthousiasme Ahmed Rajab (25). En hij is, na het doorlopen van de sollicitatieprocedure waarbij verschillende kandidaten waren uitgenodigd, sinds januari van dit jaar als leerbaner bij Store3D gestart.

De werkgever

Daphne Cleijn, Office Manager bij Store3D: “Wij waren erg onder de indruk van Ahmed tijdens zijn sollicitatiegesprek: hij was zeer gemotiveerd, vrolijk en heel eerlijk. Wij schatten in dat hij ook heel goed in onze open organisatiecultuur zou passen. En hoewel hij zelf aangaf dat hij nog elke dag ‘Nederlands aan het leren is’, was dat voor ons geen argument om hem niet aan te nemen. Ahmed is zeer punctueel, wat natuurlijk een goede eigenschap is voor iemand die op de financiële administratie werkt. Wij zien ook dat hij qua werkzaamheden meer aankan dan het niveau van zijn opleiding aangeeft. In de praktijk is de Nederlandse taal voor hem de grootste uitdaging. Als Ahmed bijvoorbeeld een formele brief moet schrijven, waarbij ook vaktermen gebruikt worden, kijken we zo’n brief na en geven we feedback. Bij volgende gelijksoortige correspondentie maakt hij goed gebruik van wat hij eerder geleerd heeft.“ Daphne vervolgt: “Wij raden andere organisaties aan om zeker ook gebruikt te maken van de bemiddeling van Actieplan Leerbanen: zij schatten goed in wat de leerbaner kan toevoegen en geven ook eerlijke informatie over wat leerpunten van de kandidaat zijn.”

De leerbaner

Ahmed Rajab: “Ik kom oorspronkelijk uit Syrië en ben met mijn moeder en twee zussen in Nederland komen wonen. Ik heb mij altijd heel erg welkom gevoeld in Nederland en ben ook heel dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb. Mijn toekomst ligt écht hier! De diploma’s die ik in Syrië behaald heb, bleken in Nederland niet erkend te zijn. Daarom heb op het KW1 college in eerste instantie een BOL-opleiding gevolgd. Maar doordat ik ook veel moest werken om geld te verdienen voor ons gezin (mijn moeder, komt ondanks academische opleiding, moeilijk aan het werk), was dat best lastig om vol te houden. Overdag naar school en ’s avonds én in het weekend werken én de Nederlandse taal leren… Daarom heb ik de keuze gemaakt om de BBL-opleiding te volgen: leren en werken (geld verdienen) tegelijk. En dat bevalt mij heel goed! In het weekend werk ik ook, maar ik heb nu toch ook nog wel vrije tijd om met vrienden leuke dingen te doen. Store3D is een fijne organisatie met hele goede collega’s. Ik voel me hier echt thuis en hoop nog heel veel te leren. Mijn droom komt uit.”

Meer informatie over Store3D: www.store3d.nl

Foto: Daphne Cleijn en Ahmed Rajab