Veelgestelde vragen leerbaner

De meest gestelde vragen én antwoorden voor jongeren die op zoek zijn naar een leerbaan:   

1. Hebben jullie een baan voor mij?

Nee, wij bemiddelen alleen in BBL leerplekken en stageplaatsen. Voor een baan (zonder het tegelijkertijd volgen van een opleiding) moet je bij een uitzendbureau of UWV zijn.
De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) is een combinatie van werken en leren, waarbij je in dienst van een bedrijf bent en daarnaast een opleiding volgt.

2. Wat moet ik allemaal meenemen naar het gesprek?

Een geldige identiteitskaart en een CV indien je dat nog niet hebt opgestuurd.

3. Ik wil niet naar het KW1C, maar naar een ander ROC, kom ik dan ook in aanmerking?

Ja, mits je in de Gemeente ’s-Hertogenbosch woont.

4. Ik weet nog niet zo goed welke opleiding ik wil gaan doen, kan ik me dan ook aanmelden.

Nee, Actieplan Leerbanen begeleidt je niet in een beroepskeuze traject. Daarvoor moet je bij de decaan van je huidige VMBO zijn of bekijk de website van het KW1C. Hier vindt je meer informatie over de aangeboden opleidingen. Het bezoeken van open dagen bij ROC’s geeft je ook meer inzicht.

5. Krijg ik reiskostenvergoeding als ik ga werken?

Dat moet je bespreken met de werkgever.

6. Ik heb zelf al veel gesolliciteerd, heeft het dan toch zin om me bij jullie aan te melden?

Ja zeker. Wij hebben een groot netwerk van bedrijven waar we contact mee onderhouden, hierdoor komen wij op een andere manier bij bedrijven binnen.

7. Ik zit niet op de Bossche Vakschool maar een andere VMBO school, kan ik me toch aanmelden voor een leer- of stageplek?

Nee, alleen leerlingen van de Bossche Vakschool kunnen zich aanmelden.

8. Moet ik ieder weekend en iedere koopavond werken als ik in een winkel werk?

Dit moet je bespreken met de ondernemer. Maar houd er rekening mee dat je hiervoor ook ingeroosterd wordt. Immers werken in de detailhandel betekent ook in de weekenden werken.

9. Hoeveel verdien ik?

Iedere werkgever is verplicht om het wettelijk minimum jeugdloon te betalen. Je salaris is mede afhankelijk van het aantal uren dat je gaat werken.

Staat je vraag er niet bij, of wil je graag meer informatie?

Neem dan contact met ons op.

Naar eer en geweten voorzien wij je van de meest up-to-date informatie. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

Gerealiseerde leerbanen in 2018

Caterpillar Work Tools B.V.

Caterpillar is ‘s werelds meest toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en dieselelektrische locomotieven. Building...

Praxis

Voor de makers Praxis maakt onderdeel uit van Maxeda DIY Group. Maxeda DIY Group is de grootste doe-het-zelf-retailer in de...

DeGreef & Partner

Sinds 1983 toonaangevend Degreef & Partner is sinds 1983 een toonaangevend Nederlands importeur van allerlei accessoires die te gebruiken zijn...